Autodelta Ljubljana Novice

Vse aktualne novice podjetja Autodelta Ljubljana najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Novi Golf-Svetovna premiera
26.02.2024
Aktualno v avtohiši

Novi Golf-Svetovna premiera

Novi Golf – Svetovna premiera ob 50. rojstnem dnevuNovi Golf1 je atraktivnejši, inteligentnejši in učinkovitejši kot kdajkoli prejGolf letos praznuje 50. rojstni dan – in prav ob tem jubileju Volkswagen na trg prihaja z izpopolnjeno izvedbo svoje prodajne uspešnice. Kupci bodo lahko novi model naročili že čez nekaj tednov. Novi Golf prepriča z novo generacijo infotainmenta, intuitivnejšim konceptom upravljanja, izostrenim sprednjim in zadnjim delom ter učinkovitimi pogoni. Sem se uvrščajo tudi priključni hibridi s povečanim dosegom – okrog 100 kilometrov. Poleg tega je na sprednjem delu prvič osvetljen znak VW2.Nov svet infotainmenta in integriran ChatGPT. V notranjosti modelsko serijo zazna­mujejo na novo zasnovan infotainment sistem z intuitivnim upravljanjem in vizualno prostostoječim zaslonom (diagonala do 32,8 cm)2, pod katerim sta ergonomsko optimizirana in osvetljena drsnika na dotik za uravnavanje temperature in glasnosti.Nova sta tudi izpopolnjeni večfunkcijski volan in glasovna asistenca IDA2. Prek te je mogoče z naravnim govorom upravljati ne le funkcije, kot so klimatska naprava, telefon ali navigacija, temveč tudi po spletu iskati najrazličnejše podatke – od vremenske napovedi do odgovorov na vprašanja iz splošnega znanja. Poleg tega bo Golfov info­tainment najnovejše generacije v prihodnje omogočal, da bo v glasovno asistenco IDA integriran avtomatski klepetalnik ChatGPT, ki temelji na umetni inteligenci. Funkcija, ki je bila predstavljena v začetku januarja na sejmu zabavne in uporabne elektronike (CES) v Las Vegasu (ZDA), lahko uporablja čedalje obširnejšo bazo podatkov umetne inteligence. Potniki lahko z avtomobilom komunicirajo z uporabo naravnega govora in si med vožnjo predvajajo glasno branje iskanih vsebin.

au

Preprosto parkiranje z uporabo novih asistenčnih sistemov2. Parkiranje Golfa in Golfa Varianta je lažje zaradi novih asistenčnih sistemov, kot je izpopolnjeni sistem Park Assist Plus. Ta med vožnjo ugotovi, ali je parkirno mesto (bočno ali prečno) dovolj veliko, in glede na to začne postopek parkiranja3. Pri tem prevzame vrtenje volana, pospeševanje in zaviranje3. Voznik mora postopek parkiranja le nadzorovati. Poleg tega sistem Park Assist Pro2, ki je tokrat prvič na voljo v Golfu, omogoča parkiranje in odparkiranje prek pametnega telefona3. Pri tem lahko vozilo na primer odparkirate na daljavo, kadar je parkirno mesto zelo ozko. Nov je tudi sistem Area View2, ki s kombinacijo štirih kamer ustvari 360-stopinjsko preglednost in ustrezno sliko prenese na zaslon na dotik infotainment sistema. Tako voznik zlahka prepozna robnike in parkirne označbe.

Nov nabor pogonov. Še večjo moč in okrog 100 km električnega dosega omogočajo novi priključnohibridni pogoni v Golfu, ki so dodatno opremljeni s funkcijo za hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC). Za vse voznike, ki nimajo domače stenske polnilne postaje, so še zlasti zanimivi visokoučinkoviti 48-voltni blagi hibridni pogoni. V začetni fazi bo za modelsko serijo na voljo skupno devet različnih pogonov: blagi hibridni (eTSI), priključnohibridni (eHybrid1 in GTE1), turbobencinski (TSI) in turbodizelski (TDI). Še bolj športen je postal Golf GTI1, ki je v primerjavi s predhodnikom močnejši. Nadaljnje izpeljanke Golfa bodo postopoma sledile v letu 2024 .

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.